Optocht

Zondag 11 februari vond de jaarlijkse carnavalsoptocht van carnavalsvereniging de Zandbieters plaats in Harreveld. Een grote optocht met maar liefst 31 groepen, bestaande uit deelnemers van jong tot oud. Na wekenlang nadenken over het idee en het werken aan de uitvoering hiervan, was het eindelijk zover dat de wagens en loopgroepen de straat op mochten.

De dubbelzinnige en gevarieerde onderwerpen als orgi-dee, fietsploeg, klap-band en lijsttrekkers zorgden voor een grote lach op het gezicht van de vele toeschouwers. Dweilorkest “Niet zoegen moar bloazen” en harmonie Sint Agatha verzorgden voor de muzikale noot tijdens deze optocht, die werd afgesloten door de prachtig opgeknapte prinsenwagen van de Zandbieters.

De jury vond het een mooie, kleurrijke optocht en verkoos de wijk Ursulastraat als grote winnaar, gevolgd door de Varsseveldseweg en het Achterbos. De beste A-wagen was “Reality TV” van de Ursulastraat, evenals de beste C-wagen “Welkom op het afvalbal”. De Rector Hulshofstraat / Looweg won met hun “Schatjes van de buurt” de prijs voor beste B-wagen en Wijk Ons werd verkozen als beste individuelen met “#MeToo”. Prins Maikel en prinses Linda kunnen samen met het jeugdprinsenpaar terugkijken op een geslaagde optocht.

Voor alle foto’s van de optocht KLIK HIER

 

Uitslagen 2018

A-Wagens

1 Ursulastraat – Reality TV   358
2 Kerkstraat I – Orgi-dee   353
3 Varsseveldseweg – We schommelen in gewicht    350

 

B-Wagens

1 Rectorhulshofstraat/Looweg – Schatjes van de buurt     359
2 Varsseveldseweg – Je windt me op     347
3 Blaauwgeersstraat – Bingo!     344

 

C-Wagens

1 Ursulastraat – Welkom op het afvalbal     370
2 Achterbos – Drekqueens     360
3 De Heide – Flestival     339

 

Einduitslag

1 Ursulastraat     1067
2 Varsseveldseweg     1034
3 Achterbos     1019

 

Individuelen

1 Wijk Ons – #MeToo     349
2 De Vriendjes – Wij zitten (ook) op Facebook     333
3 Andre van Uem – BatMan     315