Activiteiten

De Carnavalkriebels beginnen al te komen, de bouwers zijn druk bezig zijn met het bouwen van de wagens voor de Carnavalsoptocht. Het is aftellen, tot dat de Carnaval van start zal gaan onder het motto van het prinsenpaar Robert en Lianne: ‘Harreveld, vier samen met ons dit avontuur, want wi-j goan d’r vuur!’.

Ziekenbezoek
De carnavalsweek begint woensdag 19 februari met het bezoek aan de peuterspeelzaal door Prins Robert en Prinses Lianne. Donderdagavond 20 februari is het ziekenbezoek, waar leden van de Zandbieters die 85+ zijn of ziek zijn (geweest) bezocht worden door het prinsenpaar, de Raad van Elf, President Bram Toebes en de dansmarietjes, terwijl de overige leden van de Carnavalsvereniging zich ontfermen over de zaalversiering.

Kindercarnaval, Carnavalsmis & 50+ Avond
Vrijdag 21 feburari is er kindercarnaval op de Canisiusschool, dit wordt afgetrapt met een feestelijke lunch, waarna de kinderen van de basisschool en de Carnavalsvereniging het feest zullen voortzetten in de aula met verschillende optredens en liedjes, waarbij de polonaise natuurlijk niet mag ontbreken. Om 19.00 uur begint de carnavalsmis in de kerk, onder begeleiding van Hans Weikamp. Iedereen is welkom en mag in carnavalskleding komen. Hierna volgt de 50+ avond in Zaal de Boer, een gezellige buutavond vol humor met diverse buutreedners en Harreveld talent. De Bietenbloazers zorgen hierbij voor de nodige muzikale ondersteuning.

Teenage Party
Zaterdag 22 februari worden de carnavalswagens van de wijken bezocht door het prinsenpaar, de president en adjudant. De vice-voorzitter Bas Stoltenborg en optochtcoördinator Ruben Reukers zullen een kijkje nemen bij de individuele bouwers. Die avond gaan de voetjes van de vloer bij de Teenageparty, waarbij iedereen van groep 8 tot en met de leeftijd van 18 jaar van harte welkom is. Om 20:00 zal DJ Doubble B de eerste deuntjes draaien bij zaal de Boer.

Carnavalsoptocht & Prijsuitreiking  –  VERPLAATST NAAR MAANDAG 24 FEBRUARI 2020
Maandag 24 februari vindt de jaarlijkse grote Carnavalsoptocht plaats, met verschillende wijken, individuele groepen, muziekgroepen en de prinsenwagen die om 13.00 uur van start gaat. Na deze altijd gezellige, actuele en afwisselende optocht, wordt om 16.30 uur de winnaar bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Zaal de Boer.
Wie kan er nou beter inspelen op de muzikale behoeftes van de Harrevelders? The Sandbeatles, een echte Harreveldse band, zal ervoor zorgen dat er op muzikaal gebied niets ontbreekt. Om 20.00 uur wordt de vlag gestreken door het prinsenpaar, hierna zal het feest worden afgesloten door P-Red & Pim Pam Pompen.

Spätshoppen  –  VERPLAATST NAAR ZONDAG 23 FEBRUARI 2020
Zondag 23 februari begint het Spätshoppen om 14.30. Bas Stoltenborg, de vice-voorzitter, zal ’t Kruukske van Verdienste uitreiken aan een Harrevelder die zich het afgelopen jaar veel heeft ingezet voor de gemeenschap. Speciaal voor de kinderen is er een kinderdisco in Café de Boer. De kinderdisco gaat ook om 14.30 uur van start, er wordt voor ranja en popcorn gezorgd.
The Sjefs en DJ Maarten zorgen voor de muzikale begeleiding deze dag, waarbij alle ingrediënten voor een gezellige en feestelijke avond aanwezig zullen zijn.

Wij als ‘Carnavalsvereniging de Zandbieters’ wensen iedereen een mooie en gezellige Carnaval toe!