Proclamatie Prins & Prinses

2018-2019 Prins Michel en Prinses Romy

Ik Prins Michel, zoon van Jan Wichman en Fiene Spekschoor Pelleweffe, geboren en getogen in het mooie keidorp, de trotse vader van 4 dochters en koning van het asfalt, mijn werk is mijn hobby, bun door de wekke druk bezig voor Knufing om keien te verslöppen van hot noar her en mijn hart is gevallen voor een Harreveldse vrouw.

Ik Prinses Romy, dochter van Kronenborg Jan en Mientje van Vosgais, rasechte Harrevelder, houd van volleyballen en ben werkzaam op de afdeling constructie bij de WOPA, trotse moeder van twee dochters, zo hebben we het huis mooi vol met vrouwleu en heb van mijn keitje een Zandbieter gemaakt.

Verkloaren:

Ten eerste:
Maikel en Linda bedankt voor het geweldige carnavalsjaar. Met een super knallende afsluiting komt naar 9 maanden jullie pronkzitting in gevaar. We verwelkomen het jeugdprinsenpaar Thijs en Jochem met hun motto: Met Thijs en Jochem uit groep 8 gaan we door tot middernacht.
ALAAF

Ten tweede:
s’ Avonds om een uur of tien met twee leden van de carnaval aan de deur wist ik wel hoe laat het was. Het ging ongeveer zo, deur open , Goedenavond heren, nog een fijne avond heren, deur dicht. Ik werd nogal nerveus, Michel was onderweg en daar stond ik dan in mijn joggingpak, net gedoucht en lekker te genieten van een heerlijke vrij avond. Zittend aan de keukentafel met een biertje voor de heren en voor mij een glas wijn, waarna de nervositeit al een beetje zakte. Natuurlijk eerst mijn kerel bellen, na een tijdje had ik mijn antwoord al klaar en zei ja. Vind het een eer om hier te staan en zal het kroontje met trots dit carnavalsjaar dragen.
ALAAF

Ten derde:
Zit ik s’ avonds rustig onderweg wat te eten en te drinken, wordt je door het thuisfront gebeld. “Er zijn er hier twee van de carnaval en die willen wat vragen”. Het eten schoot me direct in het verkeerde keelgat. Bel straks maar even weer. Als ze nu beter hun huiswerk hadden gedaan dan had dat niet via de telefoon hoeven te goan, maar na een paar blikken bier sta ik nu als prins van de Zandbieters hier.
ALAAF

Ten vierde:
Buiten de bebouwde kom zitten nogal wat vrijgezellen, maar dat gaat binnenkort veranderen, met glasvezel in het buitengebied kan het snelle daten op tinder hun niet meer hinderen.
ALAAF

Ten vijfde:
Wij, “Prins Michel en Prinses Romy” heersers over 6 freules wonend aan de Freule van Dorth, willen ook graag dat de basisschool blijft bestaan. Als alle jonge leu no ons als voorbeeld nemt dan mot de schole eerder bij bouwen dan dichte goan.
ALAAF

Ten zesde:
2 mei jongstleden was het dan zowiet, de nieuwe N18 werd officieel geopend. Grotendeels 4 baans en deels 2 baans met vanaf Lichtenvoorde een hoop stoplichten, zodat ze met invoegen, Harreveld toeterend voorbij kunt komen.
ALAAF

Ten zevende:
Met de parochie geet het ook niet zo best door de terugloop van het volk wat erhen geet zal in 2026 de kerke de deuren motten sluiten. Vanaf dan kan de 50+ oavond ok eerder beginnen.
ALAAF

Ten achtste:
De huizen bij de bond zijn op één na kloar, moar het tekort aan huizen dat blijft moar. Samen op Harreveld is een mooi project, zodat je jong en oud erbij betrekt. Daar houd je Harreveld sterk van, ruimte maken voor elkaar, zo houdt je Harreveld leefbaar.
ALAAF

Ten negende:
De molen Hermien kwam een beetje bleekjes uit de winter moar na een grondige schilderbeurt zijn de schaaltjes weer donker gekleurd, zodat de Hermien met haar bijna 200 jaar er prachtig bij kan staan.
ALAAF

Ten tiende:
Samen zijn wij 4 jaar geleden begonnen met het helpen bouwen van de carnavalswagen in Kerkstraat 2, dit was altijd een gezellige boel en deden dan ook met vol plezier mee. Now bunt we verhuust noar de Freule van Dorth, hier willen we’j ok onze inzet tonen en hopt dan ok dat w’ej samen, jong en oud tot iets moois kunt komen.
ALAAF

Ten elfde:
Het bestuur, de raad van 11 met alle vrouwleu , wat een geweldige groep. Op elk feest van de carnaval staan ze vooraan en zorgen ervoor dat het dak eraf gaat. Met een hoop lol en volle bier. Wij hebben er zin in als prinsenpaar om carnaval met alle Zandbieters te vieren.
ALAAF

Onze leus veur dit 60ste carnavalsjoar luidt:

Noa effen geen transport of volleybal, moar keihard feesten met dit prinsenpaar op carnaval.

Hierbij verklaren wij het carnavalsjaar 2018/2019 voor geopend.