Proclamatie Prins & Prinses

2022-2023 Prins Daan en Prinses Britt

Ik, Prins Daan, zunne van Piet en Greet, voormalig kroegtijgerbazen, klein broertje van de liefste zus Dafne. Deur de wekke heerser over de wasservice Mariënvelde en de buiten locatie van Workmate Company an de Lindenboomweg. In het weekend heerser van de 16 meter van de voetbalvelden.

Ik, Prinses Britt, oudste dochter van meester brouwer Eric Woertman van de Grolsch en gastvrouw Astrid Elschot van Marveld, geboren in Groenlo, grote/kleine zus van Saimi, Heerster over alle kinderen aan de andere kant van de gracht. Opgegroeid in Grolle maar al op vroege leeftijd (15) gered door mijn prins van de harde, grolse wind.
Verkloaren:

Ten eerste:
Willen we graag Prins Peter en Prinses Femke bedanken voor het rare maar toch fantastische (corona) carnavalsjaar. Ietsjes anders dan gewend stond er voor afgelopen jaar voor het eerst een mooie zomercarnaval gepland. Goh, wat hebben jullie dat mooi gedaan, een gelukje jullie hebben niet in februari op de koude wagen hoeven staan. Daarnaast verwelkomen wij het nieuwe jeugdprinsenpaar Prinses Noa Tolkamp en Adjudant Jente van Hallen. Mooi dat jullie samen met ons dit avontuur mogen beleven, op het Tienerbal zullen we samen met jullie de tent laten beven.
Alaaf

Ten tweede:
Zoals ieder joar.. doar stoa de we-j dan.
Woensdag oavond ergens in oktober, een apjen van Bram. Kan ik ow het programma van de pronkzitting effen achter de deur gooien. Nee sorry bun neet thuus. Alarmbel 1, kats gemist! De dag erop samen met mien dearne netflix kieken, bejnoa netflix and chill, geet de deurbel. Bram in de deuropening en Robin verdacht iets wieter weg. Alarmbel 2, kats gemist. Ik deejn de deur open en binnen 3 seconden stond ze be-j mien in huus. Alarmbel 3. kats gemist. Nog steeds in de veronderstelling dat ze mien het programma van de pronkzitting zouden brengen, kwamen ze-j now een biertje drinken. Alarmbel 4, ut zal toch neet he.. mien dearne trok zich de kleren al weer an, want ze-j had allang deur dat er dissen oavend neet völle meer ging gebeuren. Ey presenteert al, dus dat is de perfecte dekmantel. Woaj geen prins worden? 1 blik noar mien dearne was genog, moar we-j loat ze nog effe zweiten en we-j kiept ze völle met halve liters en shotjes. Rond de klok van 12, onder dwang van nog eens 2 shotjes per persoon hebt we-j dan toch met een glimlach van oor tot oor verteld dat we-j met alle liefde en plezier Prins Peter en Prinses Femke aflost. Ut bleef nog lang onrustig op ’t Hag dissen oavend.
Alaaf

Ten derde;
De Boer, VERKOCHT! Wat zijn we dankbaar dat Pascal en Lonneke de nek hebben uitgestoken om de Boer een nieuw leven in te blazen. Na wekenlang in de rotzooi en stof te hebben gestaan, mag jullie Harrevelders het eindresultaat niet zijn ontgaan. We wensen jullie veel succes!
Alaaf

Ten vierde:
Na jaren van afwezigheid wordt het weer tijd voor een feest voor dag- en nacht. Loud and New draait dit jaar op volle mankracht. Voor jong- en oud, voor iedereen wat te beleven, loat wie met zijn allen dit jaar elkaar een nieuwjaarswens geven.
Alaaf

Ten vijfde:
Op t Loo bunt ze al flink aan het graven. Zal niet lang meer duren voordat ze met de eerste steen komt an draven. Een buurt voor jong- en oud, ook op Erve de Boer wordt momenteel gebouwd. Mooi om te zien dat Harreveld in ontwikkeling blijft en de jonge en ölle leu niet naar Lievelde en omstreken drijft.
Alaaf

Ten zesde:
Wij vieren feest, de Basisschool bestaat 100 joar, met de huidige baby boom is dissen nog niet kloar. Velen van ons hebben daar op school gezeten, zo ook Daan. Wij hopen in de toekomst onze slag ook te kunnen slaan.
Alaaf

Ten zevende:
De huidige energieprijzen blijven stijgen, om over het energieplafond nog maar te zwijgen. De thermostaat van standje sambal naar 15 graden, door het huidige kabinet voelen wij ons flink verraden. Laten we elkaar daar waar nodig is ondersteunen, biedt warmte, liefde en genegenheid zodat niemand hoeft te koukleumen.
Alaaf

Ten achtste:
Stikstof, jaren is er niks aan gedaan. Nu begint de overheid tegenover de boeren hun slag te slaan. De uitstoot moet op vele plekken flink worden gehalveerd, met alle gevolgen van dien. Sommige boeren bedrijven zullen krimpen of zullen we niet meer zien. Wij willen hierover
het volgende kwijt; No farmers, no food. Blief door goan, wie bunt trots op jullie, ‘t komt hopelijk allemaal goed!
Alaaf

Ten negende:
WK voetbal steet weer veur de deur. Na alle misstanden in Qatar, gaat onze leeuwen er weer veur. Pascal en Lonneke doen de deuren bij de boer open, zelfs op maandag kun je er tegenwoordig binnen lopen. Wij gaan kijken waar het schip strand, met ons ultieme doel dat wij in de grachten van Amsterdam beland.
Alaaf

Ten Tiende:
De Mangelkoele is gesloopt, de Zandbieters mossen een nieuw plan bedenken. Woar mot wie now alle drank inschenken? Hossen in de Carnavalstent is wat er dit jaar gaat gebeuren. Hopelijk komt iedereen er af zonder kleerscheuren. We hopen samen met jullie dit feest te maken, om vervolgens na het Carnavalsweekend met een euforisch gevoel te ontwaken.
Alaaf

Ten Elfde:
Daan die zich altijd bij de Carnavalsvereniging de Zandbieters wilde voegen, Britt uit een andere carnavalsstad. Mogen nu als prinsenpaar van de Zandbieters op pad. Dit jaar zullen wij genieten in volle teugen, dit, nu al fantastische carnavalsjaar staat voor eeuwig in ons geheugen.
Zoals onze leus luidt dit jaar:

Aan de goede kant van de tap, is ons onbekend.
Dit jaar gaan wij vol gas in de carnavalstent!

Hierbij verklaren wij het 64e carnavalsjaar 2022/2023 voor geopend.