Proclamatie Prins & Prinses

2019-2020 Prins Robert en Prinses Lianne

Ik Prins Robert, zoon van Bennie Boschker en Tank Dinie, jongste telg uit een gezin van 6, geboren in de city van Harreveld en nu al 14 jaar wonend in de straat van de Rector Hulshofstraat! Trotse vader van een zoon en een dochter. Vroager heersend over alle hijs- en tapkranen en tegenwoordig werkend als chauffeur en monteur.

Ik Prinses Lianne, dochter van Schuttenboer Bennie en Willemien Wolters-Grotenhuis. Geboren en getogen in Harreveld en sinds mijn 4e wonend aan de Rector Hulshofstraat. Trotse moeder van onze prachtige kinderen: Willem en Sofie en heerser over alle kinderen van groep 5-6 op basisschool St Theresia in Mariënvelde. Menig vrijdagavond tot laat te vinden op de tennisbaan en we zijn mega trots, dat wij hier nu samen als prinsenpaar staan.

Verkloaren:

Ten eerste:
Prins Michel en prinses Romy hebben hun taak met glans vervult en bun’t now kloar. We willen jullie bedanken voor een geweldig carnavalsjaar. Het weer met de optocht zat jullie ff niet met, maar met de rest van de carnaval was het dolle pret. Ook verwelkomen we het jeugdprinsenpaar Famke en Sophie met hun motto: Voor Famke en Sophie even geen voetbal, maar eerst knallen met carnaval!
ALAAF

Ten tweede:
Op een regenachtige avond, rond een uur of negen de voordeurbel. Twee ‘natte’ heren aan de deur. Ik vroeg ze snel naar binnen. “Goh, waar heb ik jullie bezoekje aan te danken?” vroeg ik al snel. Daar kwam niet meteen antwoord op, maar vroegen of Robert er ook was. Terwijl ik naar de schuur liep, ging opeens bij mij het lichtje branden. OMG ze zijn van de carnaval! Robert verklaarde mij compleet voor gek: “Ja, ja dat zal wal!” Eenmaal aan de keukentafel en na wat flesjes bier kwam het antwoord op mijn vraag: Of wij het nieuwe Prinsenpaar wilden worden dit jaar. Robert en ik hadden het er voor de gein al eens over gehad en ons antwoord was: “Nee jongens, da’s echt niks voor ons”. Toch liet het ons niet los en we hadden er maar liefst 4 nachten voor nodig om aan het idee te wennen. Dus appten we zondagavond laat het volgende: Het lijkt ons eigenlijk een enorm avontuur, dus kom nog maar een avondje langs want we vinden het een hele eer. En dat deden de heren. Vandaar dat we hier nu staan met een kroontje en een enorme veer.
ALAAF

Ten derde:
De Boer staat ook te koop, dat hebben wi-j geheurd. Wij hoopt dat Greet en Piet er dan volle geld voor beurt. Maar zullen wij de kroeg in ons dorp nog gaan behouden? Of gaan ze net als bij de Bond er ook woningen op bouwen? Harreveld zonder kroeg, nee dat is niet wat. Daarvoor zit ik met mijn kameraden nog te graag voor de tap. Voor een heerlijk pilsje uit een ijskoud vat!
ALAAF

Ten vierde:
In Harreveld hebben we op ‘t Hach weer een ware attractie. Een echte crossbaan met grote bulten, scherpe bochten en veel actie. Voor de kinderen is het buiten crossen onwijs vet. Het is gezond, sportief en veel beter dan achter een I-pad. De ‘Lieveldsen’ moeten hier maar eens gauw komen kijken. Dan begint hun crossbaan misschien ook nog ergens op te lijken!
ALAAF

Ten vijfde:
Wat voor de één kunst is, is voor de ander vaak rotzooi, Die drie schapen bij de molen vinden wij wal erg mooi. Ze zijn geweldig gemaakt. Ja, als je dit uit een paar veldkeien kunt halen , heb je voor ons een goeie kunstsmaak. 200 jaar De Hermien was een groot, geweldig, fantastisch feest. Ja, zelfs prinses Beatrix is nog langs geweest. De Hermien had het ons na de carnavals optocht eigenlijk al verteld: I AM HARREVELD.
ALAAF

Ten zesde:
De kermis maakt ons als gezin de laatste jaren weer helemaal blij. Maar alleen jammer, die drie dagen vliegen als een gek voorbij. Aan iedereen wordt gedacht , maar voor de leeftijd 14 tot 17 is moeilijk iets te verzinnen, zij mogen immers nog niet aan het bier beginnen. Tienkamp, kaarten, muziek voor ouderen, noem maar op en voor de kleinsten een grote bult met zand. Dus zeggen wij, feestcomité, bedankt!
ALAAF

Ten zevende:
HMC, een club met veel potentie. Van de andere dorpen hebben we al haast geen concurrentie. De senioren van KSH en Mariënveld zijn nu ook samen gegaan. HMC is een groot succes, en is voor Züwent een gemiste kans en wijze les? Ja, het wordt vast een fantastisch voetbal joar. Met maar liefst 22 teams, komt deze club de winter wel door! Wat het bestuur van HMC in deze korte tijd voor elkaar heeft gekregen, daar kan menig voetbalclub een mooi voorbeeld aan nemen!
ALAAF

Ten achtste:
Mijn prins Robert voetbalt ook bij HMC en vroeger bij KSH in het groen. Maar je moet weten…. hij was met zijn team nog nooit kampioen. Op een kampioenswagen is hij dus nog nooit geweest en dat begint nu toch wel een beetje aan hem te knagen. Maar hij heeft geluk, hij mag dit carnavalsjaar met mij op de Prinsenwagen!
ALAAF

Ten negende:
ONZE JAN, Jan Adema die voor zijn ware liefde, kruipend van Lievelde, naar Harreveld is gekommen, den had met de karmisse de hoofdprijs bij de Zandbieters kraom gewonnen. Jullie zagen vanavond allemoal hoe zijn filmtalent van het witte doek af spatte. En dat als een echte, fanatieke jonge Nöllepeter, is voor ons nog steeds niet te bevatten. Maar hij spolde zijn rol met verve, he leek verdorie wel Robbert de Nierro. Ja, voor ons is hij vanavond echt de Hero!
ALAAF

Ten tiende:
Lerarentekort, crisis in de zorg, PFAS en STIKSTOF. Ja, ze zijn lekker bezig daar op het Binnenhof. In ons kleine landje is nu veel aan de hand. NO FARMERS, NO FOOD dan heb je pas echte crisis in het hele land. Daarom zeggen wij: “Den Haag moet niet zo zitten te ouwehoeren. Wij als prinsenpaar staan vierkant achter onze boeren!”
ALAAF

Ten elfde:
Voor ons is het een compleet nieuwe ervaring om als Prinsenpaar over dit mooie dorp te regeren. Dit betekent wel een tandje terug met het fanatiek wagen bouwen, maar wi-j hebt in onze stroate alle vertrouwen! Wij beleven dit jaar de carnaval eens van een compleet andere kant, een jaar om volop van te genieten met uiteraard een wijntje en een biertje in onze hand. En ook is eindelijk de wens van het bestuur vervuld, JA, ze hebben RV11 in nieuwe kleding gehuld. Ook wij als prinsenpaar hebben een nieuwe kledinglijn, dat betekent voor ons, schone, frisse kleding, zonder angstzweet, bier en opgedroogde wijn. De kop is er af en samen met het bestuur, de RV 11 en jullie goan wi-j d’r an! Wi-j hebt er allebaste völle zin an!
ALAAF

Onze leus veur dit 61ste carnavalsjoar luidt:

Harreveld, vier samen met ons dit avontuur,
want wi-j goan d’r vuur!

Hierbij verklaren wij het carnavalsjaar 2019/2020 voor geopend.