Proclamatie Prins & Prinses

2021-2022 Prins Peter en Prinses Femke

Ik Prins Peter de 1e, Heerser van veurkant tot achterkant van de stal. Zoon van Piet van de Krabbe en Leisje van Meeks. Noa 10 wekke nustelen geboren in 1981 in het ziekenhuus van Lichtenvoorde. Als laatste uut n nus van 3.
Mien hele leven tot nu toe wonend in “de Heide”. Trots Prins van mien prinses Femke. Vader van de 4 allerliefste dochters. Overdag tussen de koeien te vinden op ons bedrief. En ak tied over heb loop ik bi-j de Wopa in de weg. In de vrije tied trap ik graag een balletje veural veur de 3e helft. Of jaag ik met t geweer of op de motor.

Ik Prinses Femke, Heerser van thuis tot het Slingeland Ziekenhuis. Dochter van Ronald Schotman en Astrid Olijslager van Evart. Geboren in 1981 en als oudste van een gezin van 3 opgegroeid in het Eumkes-dorp Zieuwent.
Sinds 2006 woonachtig in “De Heide” op de boerderij “De Krabbe”. Alweer 13 jaar getrouwd met Prins Peter de 1e en trotse moeder van onze 4 prachtige wijsneuzen Anouk, Zoë, Maud en Lieve. Naast het werk thuis al 20 jaar te vinden op de stralende afdeling Radiologie van het Slingeland Ziekenhuis. Wanneer er nog tijd over is, sport ik mij graag in het zweet of stap in onze sauna. Verder hoop ik medio 2022 op mijn motor rond te racen door de Achterhoek.

Verkloaren:

Ten eerste:
Prins Robert en prinses Lianne het was voor jullie zeker een groot avontuur want jullie mochten wel liefst 2 jaar over Harreveld heersen, wat gingen jullie d’r vuur. Carnavalsdagen omruilen ivm de barmhartige weersomstandigheden, doar kunt wi-j n hoop van leren. Wi-j hopt weer op een gewoon carnavals joar want met die Corona is iedereen wal klaor. Prins Robert en Prinses Lianne bedankt voor 2 jaar regeren. We-ij nemt het vol trots van jullie over en goat als nieuw prinsenpaar dran en er met jullie Harrevelders er weer vuur.

Wij verwelkomen het jeugdprinsenpaar; Dylan Berentsen als Prins & Lars Meuwszen als adjudant. Jullie zult de carnavalsdagen de heersers zijn van alle zandbietertjes uit Harreveld. Samen goan wi-j een onvergetelijk carnavalsjoar tegemoet.
ALAAF

Ten tweede:
Koude woensdagavond in oktober , kachel kapot, visite in de keuken, de oudste dochters Anouk en Zoë voor de tv en de jarige Walter Krabbenborg in aantocht. Deurbel gaat, “ goh waarom belt Walter toch aan, zeggen wij lachend”. Peter loopt naar de achterdeur, waarna hij vervolgens alleen terug komt lopen met een stalen gezicht en rustig verder drinkt met zijn biertje. Vragend kijk ik hem aan;“ Wie was dat ??! Oooo niemand …. Verrassing!” Euh, Anouk en Zoë kijken hem ook vragend aan. Kort daarna komt inderdaad Walter binnen lopen. Achteraf blijkt dat het bestuur van de Zandbieters op tijd weg waren gefietst want ze passeerden Walter bij de brug.

Donderdagavond kwamen ze weer terug an de deur. Moar met knikkende knieën wan t ik had ze de oavond van de veuren met een stoalen gezicht gezegd dat ze better niet binnen konden kommen. Eenmaal zittend an de toafel noa een paar biertjes kwam de vroage “Wat dacht i-j toen wij gister an de deure stonden ?” “Nou die mot ik noe niet binnen hebben, want Walter is in antocht.” Wi-j hadden pas nog tegen mekaar gezegd dan zult ze binnenkort wal een keere anbellen van de Carnaval. Het is toch wal schrikken en lachwekkend at ze inderdaad op de stoep stoat. Moar zoals jullie zeet hebbe wi-j “Joa” zegt.
ALAAF

Ten derde:
Plan de Boer is eindelijk rond Piet en Greet blijven geworteld op eigen grond; Erve de Boer. Dus weet alleen dit is het laatste jaar dat het carnavalsseizoen zich afspeelt in zaal de Boer. Wie de nieuwe kroegbaas wordt, blijft voor ons nog speculeren maar de tijd zal ’t leren. Piet & Greet alvast bedankt voor alle koffie en bier dat wij hebben en nog gaan nuttigen. Proost op het leven!
ALAAF

Ten vierde:
Noast plan de Boer hebt wi-j Plan ’t Loo. Wi-j wilt natuurlijk dat d’r völle aanwas is en blif in Harreveld en dat o.a. de bassischool open kan blieven. A’s iedereen een voorbeeld nemt an ons, dan geet de schole nog lange neet dicht. Want ‘n dorp zonder schole en café dat geet echt nie !!!! Met z’n allen en met o.a. Dorpsbelangen Harreveld en de Dorpswerkgroep Harreveld is er recent een nieuw Dorpsplan op esteld met wat wi-j as Harrevelders belangrijk vinden in ons dorp. Um zo Harreveld nog mooier en leafbaarder te holl’n dan dat ‘t al is!
ALAAF

Ten vijfde:
Feestcomité Harreveld bedankt voor de afgelopen 2 jaren met het Online Pinksterfestijn met de pinksterbingo met bijbehorende lekkernijen van de Harreveldse ondernemers. Wij als gezin speelden fanatiek mee met discoballen op de achtergrond en als één van de laatsten “de tent” uitgeveegd te zijn. Ook aan de Harreveldse kinderen werd gedacht door de Organisatie Kinderspelen. Bedankt voor jullie alternatieve kermisactiviteiten met leuke prijzen voor de kinderen. Laten wij hopen dat wij in 2022 samen weer aan de tap kunnen proosten op het Meester Nijsplein.
ALAAF

Ten zesde:
Als voetbaltrainer en leider bun ik sinds de zomerstop gestopt bi-j HMC. Moar als ze verleagen zit wet ze wal wie ze bellen mot. En dat doet ze ok wal. Dat kan ok neet anders ai-j al 2 keer achter mekaar kampioen wordt met ‘t team. Oi-j noa 4 zoons of dochters hebt, dat mekt niks ut want voetballen doet ze bi-j ons allemoale want de kleinsten van ons wil dat ook al te graag. Tis prachtig um op zaterdagmorgen langs t veld te stoan met een bakkie koffie en gezellige mensen um ow hen.
ALAAF

Ten zevende:
Kameraden hebben we overal zitten van Harreveld- Marienvelde en omgeving tot in Italië aan toe. Als je hulp nodig hebt met t werk op de boerderij hoef je maar een appje de deur uit te doen en ze staan voor je klaar Als er een feestje is gaat dat meestal wel door tot in de late uurtjes. Dan laten ze je ook niet met al dat bier en hapjes in de koelkast zitten. Dus bij deze zijn jullie, kameraden, allemaal genomineerd voor t kruuksken van verdienste door ons als Prinsenpaar.
ALAAF

Ten achtste:
Zo hadden wi-j op een carnavalszoaterdagmorgen ok al eens 2 leden van de Zandbieters an de deur stoan. Ze begonnen met: Wi-j hebt een betjen een rare vroag veur ow. En ik moar denken dat is zeker raar dat ze ons now als prinsenpaar komt vroagen. Moar nee dr was er ene die t stuur niet zo goed vast kon hollen of ik ffen kon helpen. Ik zal geen namen neumen (RK uit M). Ik hop dat jullie ons dit joar ok een betjen in de gaten holt, want onze fietsen doet ok neet altied wat wi-j wilt.
ALAAF

Ten negende:
Wij hebben een mooi netwerk aan fietspaden in en rondom ons mooie dorp. Dit wordt allemaal gerealiseerd en onderhouden door de vele vrijwilligers. Sinds kort is bij ons in de buurt het laatste ontbrekende stukje Kievekamppad aangelegd zodat het Zandbietersdorp wordt verbonden met Eumkesdorp. En ook de Ketsmennekes weten de weg naar ons dorp te vinden via de fietspaden. Dankzij deze paden is het voor sommigen mogelijk om nog sneller bij t café of in de kerk te komen. Of nog ene meer te drinken. Maar kijk wel uit dat je dan op de terugweg niet in de sloot of t puntdroad fietst.
ALAAF

Ten tiende:
Muziek is bi-j ons in het gezin ok erg belangrijk. De radio op knappen of een concertje met pakken. Van Lowlands tot de Zwarte Cross wi-j goat er wal op los. Zonder muziek wurdt d’r neet gewarkt, Muzikale opvoeding geet bi-j ons thuus regelmatig gepaard met de radio op standje burenruzie met de kinderen springend op de bank. Gelukkig woont de buurleu ‘n paar honderd meter wieter op.
ALAAF

Ten elfde:
In het verleden hebben wij al eens enkele jaren bij de Raad van Elf gezeten en al menig mooi feestje mogen beleven. Maar dit jaar gaan wij als Prinsenpaar een geheel andere belevenis tegemoet om vol trots over het mooie dorp Harreveld te mogen regeren. Wij vinden het een hele eer om deze taak te mogen vervullen en gaan er voor de volle 100% van genieten. Wij wensen jullie Harrevelders een gezellige carnaval en laten we nu ons mooie dorp in canavalssfeeren hullen. Proost!
ALAAF

Onze leus veur dit 63 ste carnavalsjoar luidt:

Feest, drink, leaf en geniet,
’n laatste rundje kenne wi-j niet !

Hierbij verklaren wij het carnavalsjaar 2021/2022 voor geopend.