Daan Kodde en Britt Woertman regeren over het Zandbietersdorp

Harreveld – Na drie jaar was het zover, op zaterdag 19 november vond de pronkzitting van carnavalsvereniging de Zandbieters plaats in een uitverkochte Mangelkoele! Om 20.11 zat de zaal vol spanning klaar en trad de carnavalsvereniging binnen, gevolgd door Prins Peter en Prinses Femke. Na een bijzonder jaar met een digitale pronkzitting en zomercarnaval mochten zij voor het eerst en het laatst de Mangelkoele toespreken als prinsenpaar. 

Na het introduceren van de presentatoren van deze avond, die de zaal op de hoogte brachten van het laatste nieuws uit Harreveld, was het tijd voor drie buuts vol scherpe humor. Vincent Nijhof als buut met radio Felatio draaide de verzoekjes van de Harreveldse bevolking. Daniël Schmitz gaf ons een inkijkje in zijn leven als vakkenvuller en Proat Paul wist de zaal te vermaken met de verhalen over zijn Bed & Frühstuck. 

Prins Peter en Prinses Femke blikten terug op hun carnavalsjaar, waarin het motto “Het is niet anders” goed van toepassing zou zijn. Niets was zoals gebruikelijk, maar zeker niet minder geslaagd. Geen enkel prinsenpaar heeft ooit zo’n prachtig weer gehad op de prinsenwagen als zij tijdens de zomercarnaval. Na een mooie afscheidsspeech was het moment daar, tijd om af te treden en ruimte te maken voor een nieuw prinsenpaar. 

De Raad van Elf had een fantastische onthulling in elkaar gezet. Met “Dit wordt het nieuws”, werden diverse Harrevelders in de schijnwerpers gezet. Het programma werd echter bruut verstoord door de oud-prins die zich aan de tafel vastplakte en weigerde op te stappen. Gelukkig wist de beveiliging hier wel raad mee en even later verscheen de nieuwe prins op het podium met zijn prinses. Prins Daan Kodde en Britt Woertman zullen het komende jaar over het Zandbietersdorp regeren met hun leus: “Aan de goede kant van de tap is ons onbekend, dit jaar gaan wij vol gas in de carnavalstent”. Dit met het jeugdprinsenpaar Prinses Noa Tolkamp en Adjudant Jente van Halm aan hun zijde. 

De goedgevulde zaal en verschillende buuts zorgden voor een geweldige avond en het bleef nog lang onrustig in het Zandbietersdorp. 

drie jaar was het weer zover, op zaterdag 19 juli vond de pronkzitting van carnavalsvereniging de Zandbieters plaats in een uitverkochte Mangelkoele! Om 20.11 zat de zaal vol spanning klaar en trad de carnavalsvereniging binnen, gevolgd door Prins Peter en Prinses Femke. Na een bijzonder jaar met een digitale pronkzitting en zomercarnaval mochten zij voor het eerst en het laatst de Mangelkoele toespreken als prinsenpaar.

Na het introduceren van de presentatoren van deze avond, die de zaal op de hoogte brachten van het laatste nieuws uit Harreveld, was het tijd voor drie buuts vol scherpe humor. Vincent Nijhof als buut met radio Felatio draaide de verzoekjes van de Harreveldse bevolking. Daniël Schmitz gaf ons een inkijkje in zijn leven als vakkenvuller en Proat Paul wist de zaal te vermaken met de verhalen over zijn Bed & Frühstuck.

Prins Peter en Prinses Femke blikten terug op hun carnavalsjaar, waarin het motto “Het is niet anders” goed van toepassing zou zijn. Niets was zoals gebruikelijk, maar zeker niet minder geslaagd. Geen enkel prinsenpaar heeft ooit zo’n prachtig weer gehad op de prinsenwagen als zij tijdens de zomercarnaval. Na een mooie afscheidsspeech was het moment dan daar, tijd om af te treden en ruimte te maken voor een nieuw prinsenpaar.

De Raad van Elf had een fantastische onthulling in elkaar gezet. Met “Dit wordt het nieuws”, werden diverse Harrevelders in de schijnwerpers gezet. Het programma werd echter bruut verstoord door de oud-prins die zich aan de tafel vastplakte en weigerde op te stappen. Gelukkig wist de beveiliging hier wel raad mee en even later verscheen de nieuwe prins op het podium met zijn prinses. Prins Daan Kodde en Britt Woertman zullen het komende jaar over het Zandbietersdorp regeren het hun leus: Aan de goeie kant van de tap, is ons onbekend. Dit jaar gaan wij vol gas in de Carnavalstent. Zij doen dit samen met het jeugdprinsenpaar Prinses Noa Tolkamp en Adjudant Jente van Halm.

De goedgevulde zaal en verschillende buuts zorgden voor een geweldige avond. Het was een fantastische avond en het bleef nog lang onrustig in het Zandbietersdorp.