De Zandbietersvlag kan uit voor de Carnaval!

De Zandbietersvlag kan uit, want de carnaval komt eraan! Onder leiding van Prins Robert I en Prinses Lianne begint de carnaval in Harreveld al woensdag 19 februari bij de allerkleinsten op de Peuterspeelzaal. Aansluitend worden op donderdag de Zandbieters die niet in de gelegenheid zijn om het feest actief mee te vieren in het zonnetje gezet tijdens het ziekenbezoek, waarbij ook de 85+ers niet worden vergeten.

Vrijdag gaan niet alleen de voetjes van de vloer op de Canisiusschool met Jeugdprinses Famke en jeugdadjudante Sophie, maar ook op basisschool St. Theresia in Mariënvelde waar Prinses Lianne voor de klas staat. De vrijdagavond gaat om 19.00 uur van start met de carnavalsviering in de kerk onder leiding van Hans Weikamp en met de muzikale klanken van Muziekvereniging St. Agatha Harreveld. Hierna volgt de 50+ avond in de Mangelkoele (Zaal de Boer) met optredens van o.a. Tom van Osch, Fons Monasso en Karel van de Kate.

Zaterdag wordt de laatste hand gelegd aan de mooiste creaties voor de optocht. Het prinsenpaar zal met het bestuur de harde werkers aanmoedigen tijdens hun bezoek aan de verschillende wijken en individuelen. ’s Avonds is het tijd voor de Teenageparty voor iedereen vanaf groep 8 tot 18 jaar. Deze avond wordt dit jaar voor het eerst in samenwerking met C.V. De Ketsmennekes georganiseerd en DJ Doubble B is uitgenodigd om er een groot feest van te maken.

Op zondag is het dan tijd voor de grote carnavalsoptocht, vanaf 14.30 uur trekken in totaal meer dan 30 wagens en loopgroepen door Harreveld. Toegang tot zowel de optocht als het daaropvolgende feest met prijsuitreiking in de Mangelkoele is gratis. Deze avond zal muzikaal ingevuld worden door The Sjefs en DJ Maarten.

Maandag vanaf 15.11 start alweer de laatste dag van de carnaval met het Spätshoppen. Tijdens het Spätshoppen wordt het Kruukske van Verdienste uitgereikt aan een inwoner van Harreveld die veel voor het dorp (heeft) betekend, waarna het feest weer losbarst met de muziek van de Harreveldse trots: De Sandbeatles. Ten slotte zullen Prins Robert I & Prinses Lianne de vlag strijken om de Carnaval 2020 officieel af te sluiten… en dan gaan het nog heel even door om het echt af te leren met P-Red en Pim Pam Pompen.