Pronkzitting 2017

Harreveld – Zaterdag 25 november was het zover, de bekendmaking van het nieuwe prinsenpaar van Carnavalsvereniging de Zandbieters tijdens de jaarlijkse Pronkzitting bij Dorpshuis ‘t Kempken. Na een spectaculaire onthulling kwamen Maikel Sasse en Linda Willemsteyn naar voren als nieuwe heersers van het Zandbietersdorp.

De avond werd gepresenteerd door de twee oude boertjes Toone & Jan, die de “Olle leu en iets minder olle leu” vertelden over het zware werk op de boerderij. Als eerste buut betrad Clowntje Kniesoor het podium en gelukkig was hij “goed” gehumeurd. Na het prinsenpaar er op humoristische wijze flink van langs te hebben gegeven, volgde een geslaagd optreden met veel interactie met het publiek. Hierna was het tijd voor “De Bakker”, die met zijn vele dubbelzinnige grappen en woordspelingen zeer scherp reageerde op de reacties uit de zaal. Als laatste buut stond  “De Coureur” op het programma, die deze avond zijn eerste podiumplek behaalde. De buuts werden naar en van het podium begeleid door de nieuwe dansmarietjes Lise Klein Holkbenborg en Ellis Schutten.

 

Vervolgens betraden Prins Lowy en Prinses Jacqueline voor het laatst het podium, om na een evaluatie van het carnavalsjaar bij de Raad van Elf aan te sluiten. Naast het aftreden van Prins Lowy en Prinses Jacqueline namen René en Daniëlle Kolkman, na jarenlang veel werk voor de vereniging te hebben verzet, afscheid van de vereniging. Bas Stoltenborg en Manon Verhoeven zullen hun bestuurstaken overnemen.
Na het aftreden van het oude prinsenpaar, was het tijd voor de onthulling van het nieuwe prinsenpaar. Dit werd gedaan middels een spectaculaire film van De Raad van Elf, waarin een indruk werd gegeven van de moeizame voorbereidingen voor deze onthulling. Met fantastisch acteerwerk werden diverse spreekwoorden wel héél letterlijk genomen en ten slotte kwamen Prins Maikel en Prinses Linda door het doek tevoorschijn. Zij zullen het komende jaar over het Zandbietersdorp regeren onder het motto: “Met touren deur Amerika bun’t we’j now wal kloar, ons volge

nde avontuur wordt dit mooie Carnavalsjoar”.

Als afluiting gaf “Hit It” een spectaculair dansoptreden, waarna iedereen de dansvloer op kon om er een mooi feest van te maken met de muziek van DJ Roel.