2023 met weer een normaal carnavalsweekend!

Na twee jaar maken de Zandbieters zich op voor een ‘normaal’ Carnavalsweekend. Ondertussen is er een hoop veranderd in het Zandbietersdorp. Zaal de Boer is gesloopt, er is een nieuwe cafébaas, de woningbouw aan zowel de Kerkstraat als de Looweg zijn gestart én er is een Harreveldse wethouder: Arjen Schutten.

Feesttent
Jarenlang werd het carnavalsweekend gehouden in zaal de Boer, maar wie de afgelopen tijd door Harreveld is gekomen heeft gezien dat dat niet meer mogelijk is. Piet en Greet hebben het café verkocht en zaal de Boer is gesloopt. Pascal Wassink en Lonneke Hartjes zijn de nieuwe eigenaren van café de Boer en zullen samen met de Zandbieters de carnaval organiseren in een tent op het Meester Nijsplein (het plein naast de kerk). Prins Daan Kodde en Prinses Britt Woertman hebben de eer om deze feestlocatie als prinsenpaar in te wijden. De tent zal feestelijk worden aangekleed, dus kom dit vooral bezichtigen!

Programma carnavalsweekend
Op woensdag wordt de carnavalsweek afgetrapt met een bezoek op de peuterzaal. Op donderdag volgt dan het zieken- en 85+ bezoek. Vrijdag overdag is de kindercarnaval op de basisschool, ’s avonds begint om 19.00 uur de carnavalsmis in st. Agatha waarna de 50+ avond in de tent om 20.11 uur van start gaat. Zaterdagavond zijn de jongeren aan de beurt, de Teenageparty begint om 20.00 uur. En op zondag is dan het moment waar de wijken en individuelen al weken naar toeleven: de carnavalsoptocht. Deze zal om 14.30 door de straten van Harreveld trekken en is vrij toegankelijk. De prijsuitreiking is om 18.11 in de tent, waarna de avond zal worden voorgezet met de band 7 Days Music en DJ Newhouse. Op zondagavond is er géén entree. Op maandag start om 15.11 het spätshoppen en wordt hier het kruukse van Verdienste uitgereikt, waarna de Sandbeatles en DJ Maarten zorgen voor het muzikale vertier en de carnaval met het vlag strijken zal worden afgesloten.

In 2024 het 66e carnavalsjaar
Volgend jaar is het een bijzonder carnavalsjaar voor de Zandbieters, het 66e carnavalsjaar. Natuurlijk laten de Zandbieters dit jubileum niet zomaar voorbijgaan, maar nu is het eerst tijd voor de carnaval 2023!