Kruukske van Verdienste uitgereikt aan Jan IJzereef

Maandagmiddag 20 februari hebben wij (de Zandbieters) het Kruukske van Verdienste uitgereikt aan Jan IJzereef voor zijn jarenlange belangeloze inzet in Harreveld.

Als jonge jongen hielp Jan zijn vader al om geluidsboxen van de carnaval langs de Kerkstraat te hangen en zo werd het werken met elektronica hem met de paplepel ingegoten. Hij heeft naast zijn werk vele uren gespendeerd aan allerhande elektronische reparaties. Toen deze reparatiewerkzaamheden minder werden, kreeg Jan tijd voor andere bezigheden. José deed bestuurswerk bij verschillende verenigingen en als er wat georganiseerd werd zorgde Jan voor het opzetten en bedienen van het geluid met zijn eigen installatie. Jan was eveneens betrokken bij veel projecten voor de Harreveldse gemeenschap: het geluid op het KSH terrein, de geluidsinstallatie in de kerk, het geluid voor de carnavalswagens in de wijk, het aanleggen van stroom in de speeltuin en menig vereniging of inwoner heeft hij geholpen bij problemen met elektrische apparaten.

In 1999 werd Jan, samen met enkele anderen, gevraagd om het licht en geluid te installeren in de oude gymzaal. Veel werk, maar hier hebben vele verenigingen profijt van. Harmonie St. Agatha, Carnavalsvereniging de Zandbieters, het Feestcomité en de kermis kunnen altijd op hem rekenen. Samen met Gerard Wopereis is Jan een bijna onafscheidelijk duo. Door de jaren heen hebben zij vele projecten binnen het dorpshuis samen opgepakt en er zullen er waarschijnlijk nog velen volgen.

Bedankt Jan!