Fantastische 65e editie in een geheel vernieuwde Mangelkoele!

Wat kijken we terug op een fantastische 65e editie van de carnaval in onze geheel vernieuwde Mangelkoele op het Kerkplein!🥳

Donderdagavond werd het carnavalsweekend afgetrapt met het ziekenbezoek. Het Bestuur, Prinsenpaar en de Raad van 11 zijn langs gegaan bij zieke of oudere inwoners van Harreveld. Hierbij is er een kleinigheidje uitgedeeld en zijn er mooie herinneringen opgehaald met de oudere generatie Zandbieters.

Vrijdag startte de dag bij de basisschool met een bezoekje van de vereniging. Hier werd een mooie playbackshow gedaan door de kinderen. Er werd ook een mini jeugdprinsenpaar uitgeloot: Tess Weikamp en Fedde Milder! Na een gezellige middag was ‘s avonds tijd voor de carnavalsmis. De succesvolle 50+ avond met buuts van Bas de Stofjas, Paul Wiefferink en Hein Schreur en niet vergeten de vrienden en vriendinnen van ons prinsenpaar met een prachtig mooi stukje over verschillende alterego’s van Daan & Britt. Ook werden er deze avond de nodige onderscheidingen uitgedeeld aan familie, vrienden en andere belangrijke personen voor ons prinsenpaar.

Na een geslaagde vrijdagavond was het zaterdag tijd voor de Teenage party met DJ Doubble B. Vanuit Zieuwent kwamen de Eumkes met een grote groep enthousiaste tieners en vanuit Mariënvelde kwamen de Ketsmennekes met hun tieners om eens lekker te komen swingen in onze Mangelkoele.💃 Uiteraard werden de tieners in stijl opgehaald met de enige echte partybus!

Zondag om 14.30 uur was het tijd voor de carnavalsoptocht! Er trokken 34 wagens en loopgroepen door Harreveld onder muzikale begeleiding van de Harmonie en Theo Baumann met zijn draaiorgel. Creaties van Wi-j stoar veur d’n overgang👩🏻‍🦳 tot aan een mega grote onzichtbare wagen 🧐 zorgden voor een grote glimlach bij menig publiek. De drukbezochte optocht werd voortgezet in de Mangelkoele waar de prijsuitreiking plaats vond. De algemene winnaar van de optocht is de Rector Hulshofstraat/Looweg. De tweede plek is voor Kerkstraat 2 en derde plek is voor het Achterbos. De winnaar van categorie A, grote wagens, is Kerkstraat 2 met Pieperdienst. De winnaar van categorie B, de kindergroep, is de Rector Hulshofstraat/Looweg met Lopend vuurtje. Categorie C is ook gewonnen door de Kerkstraat 2 met Wi-j staot veur d’n overgang. De individuele prijs is gewonnen door Wijk Ons met hun creatie van Soms valt het verkeerd! De avond werd muzikaal geleid door @7daysmusic en afgesloten met @DJnewhouse.

Maandagmiddag tijdens het Spätshoppen werd het Kruukske van Verdienste uitgereikt, dit jaar aan Jan IJzereef voor zijn jarenlange belangeloze inzet in Harreveld. Als jonge jongen met zijn vader mee helpen tot geluids- en lichtinstallaties installeren bij verschillende Harreveldse verenigingen en het repareren van allerlei elektrische apparaten. Bedankt Jan! Ook werd de publieksprijs uitgereikt, deze ging naar Kerkstraat 2 voor hun mooie Pieperdienst. Gedurende deze feestelijke middag zorgden de Sandbeatles voor de nodige muzikale ondersteuning en de avond werd afgesloten met DJ Maarten. Na het strijken van de vlag ging het prinsenpaar op de wagen van vrienden en familie onder leiding van luid getoeter richting huis.

De foto’s en uitslagen van dit fantastische carnavalsweekend zijn terug te vinden op www.zandbieters.nl

We kijken terug op een mooie eerste carnaval in de vernieuwde mangelkoele. We willen graag alle bezoekers, bouwers, feestvierders, vrijwilligers, Pascal en Lonneke van Café de Boer bedanken voor hun inzet en aanwezigheid! Tot volgend jaar! 🥳💃