De vlag kan uit na een druk bezochte Pronkzitting.

Op 23 november vond de uitverkochte pronkzitting van carnavalsvereniging de Zandbieters plaats in een prachtig aangeklede Mangelkoele. Om exact 11 over 8 trad de vereniging de volle zaal binnen in een compleet nieuw tenue en onder leiding van president Bram Toebes die deze avond zijn debuut maakte. Dit leek nog bijna mis te gaan toen bij aanvang bleek dat hij, in plaats van zijn nieuwe cape, thuis de tabberd van Sinterklaas uit de kast had getrokken.

De avond werd gepresenteerd door de tweeling, Lieve en Kibbe Ling, die de lachers op hun hand hadden met een afwisseling van imitaties, gedichten en zang, waarin zowel Harreveld als de omliggende dorpen niet werden gespaard. Dit veranderde niet toen de eerste buut “Dik in de Security” het podium betrad, want hij had bij binnenkomst als beveiliger al een opstootje tussen Harreveld en Zieuwent meegemaakt.

Hierna waren Joost en Martijn aan zet die, gewapend met twee blaffers, op jacht waren naar een deerntjen. Met name de exen van de de heren waren onderwerp van de buut en herhaaldelijk klonk het: “Joa dat doot ze”, wat tot veel reactie uit de zaal leidde. Als laatste buut verscheen Jeroen Bekke ten tonele, coach van het veteranen elftal dat “stief onderan” staat in de kelderklasse van de allerlaagste afdeling.

Naast dat er deze avond afscheid werd genomen van het oude prinsenpaar, werd ook president Gijs Kolkman bedankt voor zijn elf jaren inzet voor de vereniging. Hierna was het tijd voor de onthulling van het prinsenpaar 2019-2020, door middel van een filmpje van de raad van elf. In het programma “Heel Harreveld handeld”, werd menig Harrevelder verrast met een bezoekje van het presentatie-duo in de tuk tuk die ze al eerder op de kop hadden getikt. Ten slotte kwam deze tuk tuk het podium op rijden en kwam uit het bakje het nieuwe prinsenpaar: Prins Robert Boschker en Prinses Lianne Wolters! Zij zullen regeren met de leus:”Harreveld, vier samen met ons dit avontuur, want wi’j goan d’r vuur!”.

Het nieuwe prinsenpaar werd getrakteerd op een explosief optreden van “Hit It” en na het officiële programma gingen de tafels aan de kant voor een fantastisch feest tot in de kleine uurtjes. Het Zandbietersdorp is klaar voor de carnaval, waarbij trots de nieuwe Zandbietersvlag uitgehangen kan worden!

Klik hier voor de foto’s van deze avond.