Het 66e carnavalsweekend voor De Zandbieters

Dit jaar was het tijd voor een jubileumjaar, De Zandbieters bestaat namelijk 66 jaar. Het was een weekend vol met muziek, vermaak en unieke wagens onder leiding van prinsenpaar René en Carla Kolkman.

Donderdag was de eerste dag van ons carnavalsweekend vol met festiviteiten. Zo zijn het prinsenpaar, de dansmarietjes en de Raad van 11 op pad geweest voor het jaarlijkse 85+’ers- en ziekenbezoek. Er is heerlijk genoten van een kopje koffie, advocaat, gekookte eieren en zelfs een potje rummikub! Het was een geslaagde avond voor iedereen.

Op vrijdag heeft het prinsenpaar een bezoek gebracht aan de allerkleinsten bij de peuterspeelzaal. Daarnaast is ook de vereniging langs gegaan in het Bietjeshol. Hier is het mini-jeugdprinsenpaar Wout Kampshof en Leah Gierkink gekozen en was het één groot feest. Dit blijkt maar weer; carnaval is voor alle leeftijden! Om 19:00 uur begon de carnavalsviering in de kerk. Onder leiding van Hans Weikamp en muziekvereniging STAGATHA hebben we mogen genieten van een mooie dienst. Zo was er onder andere een medley van Nena, hebben we het carnavalslied van De Zandbieters gezongen en stil gestaan bij het verlies van diverse Harrevelders dit jaar.
Om 20.11 uur begon de 50+oavond in de Mangelkoele. De Mangelkoele was afgeladen vol, en iedereen had er zin! De buuts van Vincent Nijhof, Mathilde Geerts en Daniel Schmitz hebben de avond goed weten te vullen met hun humor. Zo wist Truus (Mathilda Geerts) menig vrouw te raken met haar herkenbare verhaal. Want ja, hebben we niet allemaal stiekem zo’n Gait thuis zitten die heel goed kan barbecueën? Naast de buuts hebben ook de burgemeester Annette en wethouders Arjen nog een klein woordje gedaan. Als kers op de taart werden we deze avond nog verrast met een geweldig optreden van de vrienden van het prinsenpaar. Als echte ruiters betraden ze het podium en lieten ze hun dansmoves zien. Dat was natuurlijk genieten op en top!

Op zaterdag was het tijd voor de Teenageparty. Het daverende succes van vorig jaar, werd dit jaar zelfs overtroffen! Met maar liefst -/+ 175 tieners uit Harreveld, Zieuwent, Mariënvelde, Vragender en Lievelde was het één groot feest! Dj Double B maakte er een flink feest van. Ook de terugweg in de bus was een dolle boel.

De traditionele optocht op zondag 11 februari mocht dit jaar maar liefst 29 onderdelen verwelkomen. De 66ste jubileumeditie van de tocht was een waar spektakel en werd afgesloten door de prinsenwagen met daarop het prinsenpaar René en Carla Kolkman. Algemene winnaar van de optocht is de Kerkstraat 2. De tweede plek is behaald door de Rector Hulshofstraat/Looweg. De derde plek werd behaald door Achterbos. De winnaar van categorie A: De Kerkstraat 2 met Goocheltruck. De winnaar van categorie B: De Heide met ‘Met een beetje sympathie, winnen we dit jubileumjaar vol UFOrie!’ De winnaar van categorie C: Achterbos ‘Ik kan schilderen wat ik wil, maar mijn ezel staat niet stil’. De individuele prijs is gewonnen door de Breurkes.

Op 12 februari werd het 42e Kruukske van Verdienste uitgereikt tijdens het Spätshoppen van Carnavalsvereniging de Zandbieters. Een bruisende Mangelkoele verwelkomde André Meekes en zijn vrouw Hetty met een erehaag onder luid applaus. Het Kruukske, een teken van diepe waardering, werd toegekend aan André voor zijn belangeloze inzet en blijvende bijdrage aan de Harreveldse gemeenschap. André bruiste in zijn jonge jaren van energie en was actief betrokken bij diverse verenigingen. Na de mooie woorden ontving André Meekes het Kruukske van Verdienste met de bijbehorende eervolle oorkonde.

Later op de middag werd de publieksprijs uitgereikt aan Kerkstraat 2 en zette het carnavalsfeest zich voort. Het weekend werd afgesloten met het strijken van de vlag onder leiding van Prins René en Prinses Carla. De vereniging kijkt terug op een fantastisch carnavalsweekend en heet u van harte welkom op het jubileumfeest op 13 juli 2024 in de parochietuin.