Kruukske van Verdienste uitgereikt aan André Meekes

Op 12 februari werd het 42e Kruukske van Verdienste uitgereikt tijdens het Spätshoppen van Carnavalsvereniging de Zandbieters. Een bruisende Mangelkoele verwelkomde André Meekes en zijn vrouw Hetty met een erehaag onder luid applaus. Het Kruukske, een teken van diepe waardering, werd toegekend aan André voor zijn belangeloze inzet en blijvende bijdrage aan de Harreveldse gemeenschap.

André bruisde in zijn jonge jaren van energie en was actief betrokken bij diverse verenigingen. Op zijn 20ste was hij niet alleen bestuurslid van de Schutterij, maar ook Wijkhoofd van het Achterbos en lid van het toneel. Hij startte zijn loopbaan bij de Schutterij in 1975 en leidde deze vereniging met toewijding, vooral rondom de kermis, waar hij altijd paraat was. Door zijn betrokkenheid bij de carnaval, onder andere door het zijn van Wijkhoofd van het Achterbos, was hij een bekend gezicht in de carnavalskringen. Daardoor zijn André en Hetty een paar jaar later toegetreden tot de RV11 van Carnavalsvereniging de Zandbieters. Dit leidde in 1991 tot benoeming van Prins André en Prinses Hetty als prinsenpaar van de Zandbieters.

André is dit jaar 50 jaar lid van toneelvereniging Hervelo, waarvan ook zes jaar voorzitter geweest. Zijn herinneringen aan buitenoptredens, zoals bij de beek bij de fietsbrug, en de uitdagingen van regenachtige avondvoorstellingen blijven levendig. Naast dat André voorzitter is geweest bij de toneel is hij ook 10 jaar voorzitter van Dorpsbelangen Harreveld geweest. Een tijd vol uitdagingen, waarin de bouw van Erve ’t Hach werd voorbereid, de mini soos werd opgestart, en straatverlichting langs het oude hockeyveld werd gerealiseerd. André groeide uit tot pionier in het opruimen van zwerfafval, een initiatief dat nu nog steeds bloeit, met jaarlijkse opruimdagen en zelfs educatieve lessen op de basisschool. Naast de wekelijkse bardiensten van 25 jaar in het dorpshuis, toont André ook al 10 jaar zijn groene vingers als vaste vrijwilliger voor de buitendienst op maandagochtend.

Na de mooie woorden ontving André Meekes het Kruukske van Verdienste met de bijbehorende eervolle oorkonde. Vervolgens zette het carnavalsfeest zich voort, onder leiding van Prins René en Prinses Carla die het feestelijk gezelschap aanvoerden.