Het nieuwe prinsenpaar 2016-2017

Zaterdag 19 november vond de jaarlijkse pronkzitting plaats in dorpshuis ’t Kempen te Harreveld. Lowy en Jacqueline Hulshof werden als nieuwe prinsenpaar gepresenteerd, zij hebben de eer één jaar lang te regeren over het Zandbietersdorp.

Oud-dansmarietjes en tevens oud-carnavalsleden Anja klein Holkenborg en Ingrid Tankink presenteerden de avond en zorgden ervoor dat het publiek in de stemming kwam. De avond werd afgetrapt met de eerste buut van Dik de Onmundige als gynaecoloog. D’n heaven Devil en Bas de Stofjas volgden en dit alles zorgde voor een goede dosis humor. Hierna namen prins Edwin en prinses Inge voor de laatste keer het woord als prinsenpaar. Ze bedankten iedereen voor het gezellige carnavalsjaar, waarop zij zich aansloten bij de Raad van Elf.

Tijdens de pronkzitting werd er ook aandacht geschonken aan de veranderingen binnen de vereninging. Penningmeester Remco Gierkink nam na zes jaar afscheid van de vereniging. Ook Koen en Sonja Wolters namen afscheid van de Zandbieters. Koen verlaat na 28 jaar de vereniging en werd benoemd als erelid van de vereniging. Koen begon zijn Zandbieterscarrière in 1982 als jeugdprins en werd een paar jaar later lid van de Raad van Elf. Hierna werden Koen en Sonja prinsenpaar, waarna Koen toetrad tot het bestuur als secretaris en de laatste zeven jaar de functie president bekleedde. Sonja ontfermde zich over de PR en communicatie en daarnaast is ze Koen’s steun en toeverlaat.

Hierna gaf de Raad van Elf het publiek een blik achter de schermen bij het programma Medisch Centrum Harreveld. Hierin volgden verschillende scènes waarin lokale beroemdheden voorbij kwamen. Het nieuwe prinsenpaar werd onder luid applaus uit het publiek gehaald. Met de leus “mét of zonder haar, het wordt een geweldig carnavalsjaar” opende prins Lowy en prinses Jacqueline het carnavalsjaar. Ter ere van het nieuwe prinsenpaar sloot KSH Streetdance het officiële gedeelte af met de prinsendans. Het feest werd voortgezet op de dansvloer onder muzikale begeleiding van DJ Roel.