Programma 2017

Lees hier het volledige programma van aankomende carnavalsweek;

Het is bijna carnaval! De vlaggetjes hangen al in de straten, terwijl de bouwers nog volop bezig zijn. De carnavalsweek zal woensdag 22 februari van start gaan met een bezoek aan de peuterspeelzaal door Prins Lowy en Princes Jacqueline.

Donderdagochtend schuiven er wat leden van de Raad van Elf en het bestuur aan bij ‘Kom met etten’ in het dorpshuis. ‘Kom met etten’ is een maandelijkse ochtend waar iedereen welkom is om aan te schuiven om onder het genot van eten bij te praten. ’s Avonds volgt het ziekenbezoek. De Raad van Elf zal bij alle 85 plussers en zieken die lid zijn van de carnavalsvereniging langs gaan met een fruitmand. Het prinsenpaar bezoekt de Antoniushove in Lichtenvoorde.

Dan is het vrijdags tijd voor de kindercarnaval op de Canisiusschool. Dit start met een lunch, waarna het feest met onder andere de optredens van de kinderen wordt voortgezet in de aula. Die avond begint om 19:00uur de carnavalsmis in de kerk waar iedereen welkom is, het liefst in carnavalskleding. Daaropvolgend is de 50+ avond in Zaal de Boer. Een gezellige avond met diverse buutreedners en Harrevelds talent.

Zaterdag wordt er door het prinsenpaar, president en adjudant een bezoek gebracht aan alle wijken die bouwen aan hun carnavalswagens en de vicevoorzitter René Kolkman en optocht coördinator Ruben Reukers brengen een bezoek aan de individuele bouwers. Om 20:00 uur begint de teenage party met DJ doubble B voor iedereen van groep 8 tot en met de leeftijd van 16 jaar.

Zondags om 14:30uur is het tijd voor de grote Carnavalsoptocht  met  individuele groepen, muziekgroepen en met de prinsenwagen achterop. Zoals prins Lowy en prinses Jacqueline zeggen: “Veurig joar leepen wi’j met de Ursulastraot in de optocht veurop, dit joar staot wej als prinsenpaar op de laatste wagen achterop”. Na deze feestelijke optocht zal om 18:00uur de prijsuitreiking volgen in Zaal de Boer. Hierna wordt de avond voortgezet onder muzikale begeleiding van Terms and Conditions en DJ Maarten, wat garantie bied voor een gezellige feestavond! Voor de kinderen is er meteen na de optocht tot de prijsuitreiking kinderdisco in het café met ranja en popcorn.

Maandag begint het spätshoppen om 15:11uur. Hier wordt bekend gemaakt wie ’t Kruuksken van  verdienste in ontvangst neemt en wie de publieksprijs van de carnavalsoptocht heeft gewonnen. Om 21:00uur wordt de vlag gestreken door het prinsenpaar en is het officiële carnavalsweekend voorbij, maar het feest zal nog doorgaan met muziek van PEP & Freeline en DJ Kay. We wensen iedereen een heel mooi en gezellig carnavalsweekend toe!