Hop hop, paardje in galop!

Donderdag was de eerste dag van ons carnavalsweekend vol met festiviteiten. Zo zijn het prinsenpaar, de dansmarietjes en onze Raad van 11 op pad geweest voor het jaarlijkse 85+’ers- en ziekenbezoek. Er is heerlijk genoten van een kopje koffie, advocaat, gekookte eieren en zelfs een potje rummikub! Op vrijdag is de vereniging langs gegaan in het Bietjeshol. Hier is het mini-jeugdprinsenpaar Wout Kampshof en Leah Gierkink gekozen en was het één groot feest. Dit blijkt maar weer; carnaval is voor alle leeftijden!

Om 19:00 uur begon de carnavalsviering in de kerk. Onder leiding van Hans Weikamp en muziekvereniging STAGATHA hebben we mogen genieten van een mooie dienst. Zo was er onder andere een medley van Nena, hebben we het carnavalslied van De Zandbieters gezongen en stil gestaan bij het verlies van diverse Harrevelders dit jaar.

Om 20.11 uur begon de 50+oavond in de Mangelkoele. De Mangelkoele was afgeladen vol, en iedereen had er zin! De buuts van Vincent Nijhof, Mathilde Geerts en Daniel Schmitz hebben de avond goed weten te vullen met hun humor. Zo wist Truus (Mathilda Geerts) menig vrouw te raken met haar herkenbare verhaal. Want ja, hebben we niet allemaal stiekem zo’n Geit thuis zitten die heel goed kan barbecueën? Naast de buuts hebben ook de burgemeester Annette en wethouders Arjen nog een klein woordje gedaan. Als kers op de taart werden we deze avond nog verrast met een geweldig optreden van de vrienden van het prinsenpaar. Als echte ruiters betraden ze het podium en lieten ze hun dansmoves zien. Dat was natuurlijk genieten op en top!

Inmiddels is de Mangelkoele weer opgeruimd en maken we ons klaar voor de Teenageparty vanavond. De kinderen komen dit jaar niet alleen uit Harreveld, Zieuwent en Mariënvelde maar zelfs ook uit Vragender, Lievelde en Eefsele!