Ludieke carnavalsoptocht knalde door het Zandbietersdorp.

Na een stormachtig weekend met de benodigde wijzigingen in het programma, trok maandag 24 februari een vrolijke optocht door het Zandbietersdorp. De wijken, individuele deelnemers, harmonie St. Agatha en het publiek lieten zich niet tegenhouden door de regen en stonden enthousiast op straat. Ongekende strijdlust en veerkracht van de Harrevelders hebben dit carnavalsweekend tot een groot succes gemaakt.

Dubbelzinnigheden voerden de boventoon, maar ook de toekomst van het café werd meermaals benoemd met wagens als “Make De Boer Greet Again!”, “De Boer vliegt uit” en “Investeren in drank, geeft meer rendement dan op de bank”. Bij de A-wagens ging dit jaar de eerste prijs naar de Kerkstraat 2 met “We’j mot van ’t gas af”. De Heide ging ervandoor met de prijs voor de beste creatie in de B-categorie: “Onze optocht verdient meer kijkers”. De beste groep in de C-categorie was: “Het blif een bende” van het Achterbos, waarmee deze wijk ook als algemeen winnaar uit de bus kwam.
Bij de individuele deelnemers wonnen de vriendjes die het “Leraren tekort” wel erg letterlijk namen.

Iedereen zal het eens zijn met de creatie van de Heide, want het was weer een geweldig spektakel dat een groot publiek verdient. Meer informatie, foto’s en uitslagen zijn te vinden op: www.zandbieters.nl.