Programma Carnavalsweek 2019

De Carnavalkriebels beginnen al te komen, de bouwers zijn druk bezig zijn met het bouwen van de wagens voor de Carnavalsoptocht. Het is aftellen, tot dat de Carnaval van start zal gaan onder het motto van het prinsenpaar Michel en Romy: ‘Now effen geen transport of volleybal, moar keihard feesten met dit prinsenpaar op carnaval’.

Ziekenbezoek
De carnavalsweek begint woensdag 27 februari met het bezoek aan de peuterspeelzaal door Prins Michel en Prinses Romy. Donderdagavond 28 februari is het ziekenbezoek, waar leden van de Zandbieters die 85+ zijn of ziek zijn (geweest) bezocht worden door het prinsenpaar, de Raad van Elf, President Gijs Kolkman en de dansmarietjes, terwijl de overige leden van de Carnavalsvereniging zich ontfermen over de zaalversiering.

Kindercarnaval, Carnavalsmis & 50+ Avond
Vrijdag is er kindercarnaval op de Canisiusschool, dit wordt afgetrapt met een feestelijke lunch, waarna de kinderen van de basisschool en de Carnavalsvereniging het feest zullen voortzetten in de aula met verschillende optredens en liedjes, waarbij de polonaise natuurlijk niet mag ontbreken. Om 19.00 uur begint de carnavalsmis in de kerk, onder begeleiding van pastor Patrick Kuipers. Iedereen is welkom en mag in carnavalskleding komen. Hierna volgt de 50+ avond in Zaal de Boer, een gezellige buutavond vol humor met diverse buutreedners en Harreveld talent. De Bietenbloazers zorgen hierbij voor de nodige muzikale ondersteuning.

Teenage Party
Zaterdag 2 maart worden de carnavalswagens van de wijken bezocht door het prinsenpaar, de president en adjudant. De vicevoorzitter Bas Stoltenborg en optochtcoördinator Ruben Reukers zullen een kijkje nemen bij de individuele bouwers. Die avond gaan de voetjes van de vloer bij de Teenageparty, waarbij iedereen van groep 8 tot en met de leeftijd van 16 jaar van harte welkom is. Om 20:00 zal DJ Doubble B de eerste deuntjes draaien bij zaal de Boer.

Carnavalsoptocht & Prijsuitreiking
Zondag 3 maart vindt de jaarlijkse grote Carnavalsoptocht plaats, met verschillende wijken, individuele goepen, muziekgroepen en de prinsenwagen. Na deze altijd gezellige, actuele en afwisselende optocht, wordt om 18.00 uur de winnaar bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Zaal de Boer. Speciaal voor de kinderen is er een kinderdisco in Café de Boer. De kinderdisco gaat direct na de optocht van start, er wordt voor ranja en popcorn gezorgd. De Stamgasten en DJ Newhouse zorgen voor de muzikale begeleiding deze dag, waarbij alle ingrediënten voor een gezellige en feestelijke avond aanwezig zullen zijn.

Spätshoppen
Maandag begint het spätshoppen om 15:11. Bas Stoltenborg, de vicevoorzitter, zal ’t Kruuksken van verdienste uitreiken aan een Harrevelder die zich het afgelopen jaar veel heeft ingezet voor de gemeenschap. Hierna wordt de publieksprijs uitgereikt. Wie kan er nou beter inspelen op de muzikale behoeftes van de Harrevelders? The Sandbeatles, een echte Harreveldse band, zal ervoor zorgen dat er op muzikaal gebied niets ontbreekt. Om 20.00 uur wordt de vlag gestreken door het prinsenpaar, hierna zal het feest worden afgesloten door DJ Roy.

Wij als ‘Carnavalsvereniging de Zandbieters’ wensen iedereen een mooie en gezellige Carnaval toe!