Pronkzitting 2018

Zaterdag 24 november vond de pronkzitting van carnavalsvereniging de Zandbieters plaats in een gezellige en uitverkocht Mangelkoele. Een bijzondere editie, want het aftredende prinsenpaar kon hierbij niet aanwezig zijn vanwege de verwachte komst van hun eigen zandbieterinnetje. Echter Prins Maikel en Prins Linda richtten toch het woord aan de zaal middels een filmpje, waarin zij terugblikten op een zeer geslaagd carnavalsjaar.

De presentatie werd dit jaar verzorgd door time-manager Charlotte van Aerdenhoudt en haar man Bennie van Gisteren. Aan hen was het de taak om de avond in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat het programma voorbij is, voordat de bier-omzet zou afnemen.

De eerste buut was van kardinaal Schöttelkaamp, die voor de gelegenheid speciaal uit Rome was gekomen om het geloof op de hak te nemen. Met diverse Twentse anekdotes had hij de lachers op zijn hand. Hierna was het tijd voor de Ri-jende Achterhoeker, die in zijn gender-neutrale chauffeurspak op humoristische wijze vertelde over wat er in de bus zoal gebeurt. Als laatste waren Steve en Paul aan de beurt, die gevraagd waren een carnavalshit te schrijven voor de Zandbieters. Na meermaals de juiste snaar te hebben geraakt, kwamen zij toch tot de conclusie dat de vereniging haar eigen liedje maar moest zingen.

Voor het tijd was om het nieuwe prinsenpaar aan te kondigen werd er afscheid genomen van Michel Bokkers, die als secretaris jarenlang veel voor de vereniging heeft betekend. Robin Hogenkamp neemt deze functie over, samen met zijn partner Loes Tanck. In een geweldig filmpje van de raad van 11, alias Picobello BV, was te zien hoe zij het huis van het nieuwe prinsenpaar moesten opknappen. Voor deze handige mannen geen enkel probleem en binnen de kortste tijd was het huis, inclusief raad van 11 bestendige keuken en badkamer, klaar voor de nieuwe heersers. Prins Michel en Prinses Romy werden onder groot applaus onthuld, nadat hun dochters op het podium te voorschijn kwamen. Zij zullen dit jaar heersen met hun leus: Now effen geen transport of volleybal, moar keihard feesten met dit prinsenpaar op carnaval.

Tenslotte werd de avond afgesloten met een spetterend optreden van dansgroep Hit-It, waarna de tafels aan de kant gingen en ook door de rest van de zaal van de gelegenheid gebruik maakte om een dansje te maken onder muzikale begeleiding van DJ Richard. Al met al een zeer geslaagde, gezellige avond. Dit belooft wat voor de Carnaval dit jaar!